Video - autobuze ultramoderne din Austria si nordul Italiei

 


Mai multe orase din Italia si Austria au in probe sau deja operationale autobuze electrice produse de Solaris Bus & Coach, o companie poloneza care a devenit unul dintre liderii productiei de autovehicule electrice pentru transport de persoane. 

În 2006, Solaris a devenit primul producător care a comercializat, în Europa, primul autobuz hibrid produs în serie - Solaris Urbino 18 Hybrid . Portofoliul producătorului de autobuze acoperă vehiculele cu combustibil convențional (diesel), precum și modele cu o alternativă de acționare (autobuze electrice, hibride și GNC sau troleibuze). Solaris Urbino 12 electric a fost primul autobuz electric care a câștigat un titlu internațional - in 2017. 

Autobuzele s-au remarcat față de altele datorită fiabilității și calității execuției, dar mai ales datorită designului lor inovator, care era o noutate pe atunci, si accesibilității pentru persoanele în vârstă și cu dizabilități datorită etajului scăzut. Un element care distinge autobuzele Neoplan produse în Polonia de cele fabricate în străinătate a fost logo-ul verde dachshund lipit în colțul din stânga al feței frontale. Acesta simbolizeaza caracteristica de podea joasă a autobuzului și simplitatea utilizării.

În 2018, Solaris a anunțat debutul următoarelor trei vehicule: Solaris Trollino 24, Solaris Urbino 12 hidrogen cu acționare pe hidrogen și Solaris Urbino 12 LE hibrid lite, ceea ce înseamnă un autobuz cu intrări reduse și emisii reduse de noxe.

Comentarii

Hărți turistice și culturale

Videotravel