Transport public în Timișoara - harta tramvaielor + foto

 


Timișoara are o rețea extinsă de transport public, care cuprinde autobuze, tramvaie, troleibuze, hidrobuze, minibuze și taxiuri. De asemenea, călătorii din unele comune apropiate orașului, precum Dumbrăvița, Ghiroda sau Șag, au la dispoziție liniile metropolitane.


Operatorul principal de transport public din Timișoara este Societatea de Transport Public Timișoara (STPT). STPT operează o rețea de peste 100 de linii de autobuz, tramvai și troleibuz, care deservesc toate cartierele orașului, precum și localitățile din jur.


Bilete și abonamente


Biletele și abonamentele pentru transportul public în Timișoara pot fi achiziționate de la chioșcurile STPT, de la automatele din stațiile de autobuz și tramvai, sau online de pe site-ul web STPT. De asemenea, se pot achiziționa bilete prin SMS sau prin intermediul aplicației mobile STPT.


Tipuri de bilete:


Bilet unic: Valabil pentru o călătorie cu un singur mijloc de transport.

Abonament zilnic: Valabil pentru un număr nelimitat de călătorii cu toate mijloacele de transport din rețeaua STPT timp de 24 de ore.

Abonament săptămânal: Valabil pentru un număr nelimitat de călătorii cu toate mijloacele de transport din rețeaua STPT timp de 7 zile.

Abonament lunar: Valabil pentru un număr nelimitat de călătorii cu toate mijloacele de transport din rețeaua STPT timp de o lună.

Informații despre trasee și orare

Informații despre trasee și orare pot fi găsite pe site-ul web STPT, pe aplicația mobilă STPT, sau la chioșcurile STPT. De asemenea, se pot obține informații telefonic la numărul 0356 803 700.

Din Lapasprinoras:

Comentarii

Hărți turistice și culturale

Videotravel